Het heden beter begrijpen dankzij het verleden.

Vind jij net als Obelix de Romeinen maar rare jongens en vraag je je af waarom je over hen moet leren? Of vind je die hele Koude Oorlog maar een ongrijpbaar gegeven? Krijg je een geschiedenisvak aan de universiteit en weet je niet hoe je hier aan begint? Onze coaches geschiedenis helpen je graag op weg.

 

Neem contact met ons op en ontvang een gratis analyse!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

In het secundair onderwijs krijgen leerlingen  voor het eerst het vak geschiedenis, al werden bepaalde periodes uit het verleden al tijdens het lager onderwijs behandeld tijdens de lessen WO of Wereldoriëntatie. Sommige leerlingen hebben moeite om te begrijpen waarom ze dingen uit een ver verleden moeten bestuderen, terwijl anderen het dan weer moeilijk vinden om een overzichtelijke samenvatting te maken van hun geschiedenisles.

Geschiedenis kan op verschillende manieren interessant gemaakt worden. Denk maar aan films, spelletjes, boeken of het nieuws van vandaag. Op originele manieren laten onze coaches de leerlingen kennismaken met het verleden en tonen zij hun ook het belang van het vak geschiedenis. Leerstof die tot voor kort onmogelijk leek om in te studeren, zal op die manier toegankelijk worden.

In het hoger onderwijs zijn de cursussen zeer omvangrijk indien je voor de richting Geschiedenis kiest. Voor sommige studenten kan een duwtje in de rug hierbij welkom zijn. Ook bij andere studierichtingen krijg je vaak een geschiedenisvak voorgeschoteld, niet zelden de geschiedenis van de discipline die je studeert. Eender wat jou situatie is, bij My Sherpa helpen we je verder en selecteren we de geknipte coach voor jou.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?