Test je niveau voor Frans !

Het Frans wordt wereldwijd door meer dan 300 miljoen mensen gesproken en is een officiële taal in 29 landen. Hierdoor gebruiken ook vele internationale organisaties het Frans als voertaal. Voor iedereen die veel wil reizen, andere culturen wil ontdekken of zich op professioneel vlak verder wil ontwikkelen, is het beheersen van de franse taal dus een grote meerwaarde. Maar vooraleer je kan beginnen met het leren van een nieuwe taal, is het belangrijk te weten wat je niveau is. Deze test kan je hierbij helpen!

 

Kies een test:

Kan vertrouwde namen, woorden en zeer eenvoudige zinnen begrijpen in standaardteksten als mededelingen, posters, catalogi.

Kan korte en eenvoudige teksten lezen over concrete onderwerpen uit de eigen werk- en leefomgeving.

Kan feitelijke teksten over onderwerpen uit de eigen werk- of leefomgeving lezen met een redelijke mate van begrip.

Begrijpt de meeste teksten op het eigen vak- of interessegebied. Begrijpt teksten over specialistische onderwerpen als hij voldoende kennis heeft van het desbetreffende onderwerp.

Kan tot in detail lange, complexe teksten begrijpen, waaronder specialistische artikelen en lange technische instructies op het eigen vakterrein of bedoeld voor de ge-interesseerde leek, mits moeilijke passages herlezen kunnen worden.