Kom langs voor een oriëntatie check-up

Tijdens de oriëntatie check-up voor het secundair onderwijs tracht een pedagogisch adviseur samen met de leerling zijn twijfels weg te nemen omtrent een mogelijke studiekeuze. Er wordt gekeken naar het profiel van de leerling en vervolgens worden verschillende denkpistes aangeboden.

 

 


Volgt uw kind een studierichting die hem niet blijkt te liggen? Twijfelt hij tussen verschillende studierichtingen? Zowel tijdens het middelbaar als bij het afronden van de middelbare studies zorgen de vele opties vaak voor keuzestress.

Een pedagogisch adviseur zal de leerling verschillende denkpistes aanbieden en een methode aanreiken om een goede studiekeuze te maken. Samen met de leerling worden verschillende stappen overlopen: wie is de leerling? Wat is zijn profiel? Welke beroepen passen bij zijn profiel? En welke studierichtingen kunnen in functie hiervan gekozen worden? De voor- en nadelen van de verschillende keuzes worden besproken.

U kan ons telefonisch contacteren om een afspraak te maken. De oriëntatie check-up duurt anderhalf uur en vindt plaats in Brussel, bij ons op kantoor in de Stallestraat. Het kan gaan om één sessie, al is het mogelijk dat meerdere sessies nodig zullen zijn om tot een uiteindelijke keuze te komen.

De oriëntatie check-up duurt anderhalf uur en vindt plaats bij ons op kantoor in Brussel.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?