Voorbereiding examens voor leerlingen secundair onderwijs

Komen de examens eraan en merkt u dat uw zoon of dochter moeite heeft met de voorbereidingen op de examens? Uw kind kan geholpen worden door een coach, zowel in de aanloop van de examens als tijdens deze periode.

 

 

 

Slagen voor de examens in het secundair onderwijs is belangrijk om te kunnen overstappen naar het volgende niveau, jaar en/of richting die uw kind graag wil verder doen of aanvatten. Elk jaar wordt de leerstof niet alleen complexer, maar ook de pakketten worden steeds groter. Daarom is het belangrijk dat uw kind een goede studiemethode ontwikkelt om dit efficiënt aan te pakken.

Ziet u uw kind worstelen in de aanloop van de eerste examenperiodes? Of heeft uw kind al examenperiodes achter de rug en voelt u aan dat uw zoon of dochter het tijdens komende examenperiode opnieuw zwaar gaat hebben? Aarzel niet om contact op te nemen met uw Pedagogisch Adviseur.

De Pedagogisch Adviseurs helpen u graag verder om voor uw kind een gepast programma voor te stellen waar vooral de focus wordt gelegd op het leren plannen van je examens en de planning leren opvolgen. Daarnaast leert uw kind samen met de coach ook structuur aan te brengen in de leerstof en samenvattingen en schema’s te maken waardoor de leerstof toegankelijker wordt . Ten slotte brengt de coach ook aangepaste leermethodes aan waar uw kind met behulp daarvan doeltreffender zijn examens kan leren.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?

Voor welk vak?