Samen zoeken wij naar de studierichting voor jou!

Tijdens de oriëntatie check-up trachten wij samen met de student zijn twijfels weg te nemen omtrent een mogelijke studiekeuze. Er wordt gekeken naar het profiel van de leerling en bijgevolg worden verschillende denkpistes aangeboden.

 

 

 

Heb je spijt van je gemaakte studiekeuze? Twijfel je tussen verschillende studierichtingen? Aan de hogeschool en de universiteit zorgt de grote hoeveelheid aan opties vaak voor keuzestress. En ook in het secundair bestaat er een heel gamma aan richtingen.

Een pedagogisch adviseur zal je verschillende denkpistes aanbieden en een methode aanreiken om een goede studiekeuze te maken. Samen met jou worden verschillende stappen overlopen: wie ben je? Wat is jouw profiel? Welke beroepen passen bij jouw profiel? En welke studierichtingen kunnen in functie hiervan gekozen worden? De voor- en nadelen van de verschillende keuzes worden besproken.

Je kan ons telefonisch contacteren om een afspraak te maken. De oriëntatie check-up duurt anderhalf uur en vindt bij ons op kantoor plaats in Brussel. Het kan gaan om één sessie, maar ook meerdere sessies indien nodig om tot een uiteindelijke keuze te komen.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?