Word aardig kundig in de geografie.

Heb je ook het gevoel dat het aantal disciplines die samenkomen in de aardrijkskunde er soms een boeltje van maken? Verlies je het overzicht? Samen met jouw coach My Sherpa kan je niet alleen meer structuur krijgen in jouw cursus, maar ook meer duidelijk in de materie zelf.

 

 

 

In de aardrijkskunde bestudeer je het aardoppervlak en observeer je hoe cultuur en bevolking invloed kan hebben op onze aarde. De leerstof varieert van cultuur, tot politiek, tot economie, tot verschillende soorten vegetaties, tot zelfs ook het verleden van onze aardbol. Is de opwarming van de aarde een nieuw fenomeen? Zal er ooit een nieuwe ijstijd aanbreken?

Leerlingen van het secundair onderwijs komen voor het eerst voor deze verschillende vraagstukken staan en vaak kan de inhoud van dit vak overweldigend zijn en kunnen ze de samenhang uit het oog verliezen. Jouw coach aardrijkskunde neemt samen met jou de leerstof opnieuw door om zeker te zijn dat je deze onder de knie hebt, maar helpt jou ook om er meer orde te krijgen in jouw cursus. Samen aardrijkskunde studeren werkt motiverender dan alleen aardrijkskunde vraagstukken op te lossen.

In het hoger onderwijs kan je de stap zetten om je hierin verder te verdiepen, maar uiteraard zijn er dan ook verschillende vertakkingen. Je kan verder in de geologie, de geografie, ecologie, … Samen met jouw coach My Sherpa verlies je nooit het overzicht en kan je ook samen antwoorden zoeken op complexe casestudies.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?