Ga goed voorbereid van start aan de hogeschool of de universiteit

Soms kan het nodig zijn om je na je laatste jaar aan de middelbare school kort voor te bereiden op het hoger onderwijs alvorens effectief van start te gaan met je studie. Misschien moet je een ingangsexamen afleggen of heb je onvoldoende kennis van een bepaald vak meegekregen in het secundair.

 

 

 

Verlaat uw kind weldra de middelbare school? Bij het maken van de studiekeuze aan de hogeschool of de universiteit is het mogelijk dat de gekozen richting een ingangsexamen heeft. Ook is het mogelijk dat de leerling voor een bepaalde richting wilt kiezen, maar vreest dat hij hiervoor niet de nodige basis meekreeg in het middelbaar.

Laat dit alvast geen reden zijn om niet voor die studierichting te gaan. Indien de motivatie er is, is alvast aan de belangrijkste voorwaarde voldaan. Het wegwerken van eventuele tekorten kan aangepakt worden tijdens de zomervakantie, of reeds vroeger.  Bij My Sherpa spelen we in op jouw noden. We stellen een specifiek programma op ter voorbereiding van jouw gekozen studierichting, zodat je goed voorbereid aan je nieuwe uitdaging kan starten.

De methode van My Sherpa zal ervoor zorgen dat je, ongeacht je niveau, snel je doelen zal kunnen bereiken.

 

Voorbereiding op het ingangsexamen geneeskunde van 2018

Vooraleer je kan beginnen aan de studie geneeskunde of tandheelkunde, dien je verplicht te slagen voor het toelatingsexamen. De betrokken Nederlandstalige universiteiten stellen elk jaar één examen exemplaar op. De studenten moeten het toegangsexamen succesvol afleggen opdat ze zich zouden kunnen inschrijven voor de opleiding geneeskunde of tandheelkunde … Meer lezen over

 

In welke gemeente wilt u lessen volgen?

Voor welk vak?