Uw kind helpen voorbereiden op de schooloverstijgende toetsen

Legt uw kind binnenkort de OVSG-toetsen af, of de interdiocesane proeven in het katholiek onderwijs? Merkt u dat uw kind een extra duwtje in de rug zou kunnen gebruiken voor sommige onderdelen van de vakken? Samen met de coach kan uw kind de leerstof rustig herhalen en vooral veel oefenen zodat hij of zij klaargestoomd wordt voor de proeven.

 

Neem contact met ons op en ontvang een gratis analyse!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Op het einde van het schooljaar van het 6de leerjaar gaan de kinderen niet enkel een periode vol toetsen op school tegemoet. Vele scholen nemen daarnaast namelijk ook deel aan de zogenaamde interdiocesane proeven of de OVSG-toetsen. Afhankelijk in welk net van het onderwijs uw kind is ingeschreven nemen zij deel aan deze schooloverstijgende toetsen. Deze toetsen kunnen omschreven worden als alle-talenten-toetsen waarbij er naar verschillende domeinen wordt gekeken. Zowel taal als rekenen komt onder meer aan bod. Deze testen vormen daarbij vooral een indicator voor de school.

Hoewel deze testen niet bindend zijn, zal er op termijn worden gestreefd naar algemene eindtoetsen die niet bepalend zullen zijn voor het verdere verloop van de schoolloopbaan van uw kind. Hoewel ze niet bepaland zullen zijn, kunnen ze wel een invoeld hebben op de finale beslissing van de klassenraden.

Deze proeven vormen ook een interessante gelegenheid om zich al goed voor te bereiden op de uiteindelijke eindtoetsen van het einde van het schooljaar. Samen met een coach kan uw kind de volledige leerstof grondig doornemen en veel oefeningen maken. Op deze manier is uw kind beter voorbereid en kan rustig naar deze overkopelende toetsen vertrekken. In one-to-one sessies gaat de coach op een persoonlijke en aangepast manier te werk.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?