Ik wil bijles, maar ik mag het huis niet uit! Wat nu?

De scholen zijn gesloten, maar de schoolopdrachten blijven maar binnenkomen. U moet zelf van thuis werken en alles opvolgen is allesbehalve simpel. U merkt dat uw kind niet altijd de discipline heeft om zelfstandig te werken of u ziet dat hij bepaalde basiskennis niet volledig beheerst wat het maken van de taken belemmert. Als iemand u enkele maanden geleden had gezegd dat dit de realiteit zou zijn, had u waarschijnlijk gelachen. In het huidige klimaat is dit echter in vele huishoudens een realiteit.

Niet meer naar school, wel nog huiswerk

Het is al even geen groot nieuws meer, de scholen in België blijven zeker tot en met het einde van de paasvakantie gesloten. Wanneer het voor iedereen weer mogelijk zal zijn om naar school te gaan, is onduidelijk. Dit brengt natuurlijk veel onzekerheid met zich mee: wat met examens, het verwerken van leerstof? Zullen de eindexamens nog doorgaan? Indien ja, over welke leerstof zal het dan gaan? Zal mijn kind een achterstand oplopen nu er nog maar weinig ondersteuning is van de school uit? Op deze vragen is geen pasklaar antwoord, maar My Sherpa kan wel oplossingen bieden die de stress over al deze zaken tot het minimum kan beperken.

Van onze schoolgaande jeugd wordt op dit moment veel verwacht. Ze krijgen taken en opdrachten die ze zelfstandig moeten verwerken, maar dat is niet voor iedere leerling even vanzelfsprekend. Vele ouders werken nog steeds en ook al is het van thuis uit, er is niet altijd even veel tijd of ruimte om leerstof opnieuw uit te leggen of te helpen bij het huiswerk. Zeker voor leerlingen die doorheen het schooljaar al moeilijkheden of motivatieproblemen ervaren, is zelfstandig van thuis werken niet ideaal. Volgens officiële kanalen is het niet toegestaan om tijdens de quarantainemaatregelen nieuwe leerstof te zien, maar eens de scholen zullen opengaan zal er niet veel tijd meer zijn om alle leerstof uitgebreid te behandelen. Een goede basiskennis is dus meer dan ooit van onschatbaar belang. We zouden zelfs durven spreken van silver lining; thuis zitten is niet altijd even prettig. De tijd die er is kan gebruikt worden om de geziene leerstof tot in de puntjes te herhalen zodat alles onder de knie is eens de schoolpoort weer opengaat.

Les geven op afstand actueler dan ooit!

Omdat we – zeker in deze periode – niemand in de kou willen laten staan, bieden wij bijlessen op afstand aan. My Sherpa maakt al sinds enige tijd gebruik van dit systeem voor taallessen voor volwassenen, maar nu hebben we dit uitgebreid naar begeleidingen voor alle leeftijden en alle vakken.

Onze lopende begeleidingen hebben sinds de maatregelen van de overheid zo goed als allemaal op afstand plaatsgevonden. De feedback van zowel ouders als coaches is bijzonder positief. In tegenstelling tot wat u denkt, is dit namelijk even efficiënt als bijlessen aan huis. Alles verloopt zoals in een normale bijles: de coach legt uit, de leerling kan moeilijkheden aangeven, oefeningen kunnen worden gemaakt etc. Dankzij het platform ZOOM dat wij gebruiken, kan de coach contact leggen met de leerling zonder dat u iets hoeft te downloaden. Onze coaches zijn hierover gebrieft.

Naast beeld en geluid, waardoor de leerling en de coach live kunnen communiceren, biedt het programma ook de mogelijkheid om documenten en foto’s (van de cursus bijvoorbeeld) te delen en kunnen oefeningen samen gemaakt worden door het scherm te delen. Bovendien kan er ook gebruik worden gemaakt van een digitaal schoolbord, waarbij de coach indien nodig ook tekeningen kan maken terwijl hij zaken uitlegt. De leerling kan simultaan aanvullen of live oefeningen maken die de coach onmiddellijk verbetert. Daarnaast kunnen alle sessie via ZOOM ook integraal door de leerling worden opgenomen en opgeslagen. Wanneer uw kind zelfstandig een oefening maakt en beseft dat hij iets niet volledig heeft begrepen, dan kan hij de uitleg van de coach dus later herbekijken.

Meer coaches ter beschikking, een grotere flexibiliteit

Aangezien niemand zich dient te verplaatsen, kunnen wij een coach selecteren uit onze pool van meer dan 2000 coaches die verspreid zijn over heel België. Hierdoor is de kans nog groter dat je les krijgt van iemand die volledig gespecialiseerd is in jouw leerstof. Bovendien is het hierdoor ook makkelijker om sessies op te splitsen. Twee volle uren bijles achter een computer kan lang zijn, maar dit kan gespreid worden over de week in bijvoorbeeld twee sessies van één uur. De coach kan opdrachten geven aan uw kind die ze dan enkele dagen later samen verbeteren. Een grotere flexibiliteit is dus mogelijk! Natuurlijk is het voor de continuïteit wel belangrijk dat een planning op voorhand wordt vastgelegd en zo goed mogelijk wordt gerespecteerd.

Vragen of onduidelijkheden?

Hieronder kan u de verschillende programma’s voor bijlessen op afstand terugvinden die wij aanbieden voor zowel leerlingen uit het lager en secundair onderwijs, maar ook voor het hoger onderwijs en volwassenen. Dit kan zowel individueel als in groep. Wij begrijpen dat deze nieuwe manier van werken veel vragen kan oproepen, maar ons team van pedagogisch adviseurs staat meer dan ooit paraat om u zowel telefonisch als via mail verder te helpen. Contacteer ons zodat we samen kunnen bekijken welk programma het beste past voor u of uw kind!