Begeleiding op maat voor leerlingen secundair onderwijs.

Een extra duwtje in de rug tijdens het schooljaar? Een grondige herhaling tijdens de schoolvakanties om er daarna terug tegenaan te gaan? Extra oefeningen maken zodat het examen beter is voorbereid? Samen bijlessen volgen met de klasgenoten? Afhankelijk van de noden van uw kind en dat van de vriendjes bieden wij een programma op maat aan.

Ontdek onze formules

Tijdens bijlessen gaat een coach één-op-één met uw kind te werk om zijn studiemethode efficiënter te maken of om een deel van de leerstof volledig te herhalen en in te oefenen. Mocht uw kind en een aantal klasgenoten kampen met dezelfde moeilijkheden op school dan is een mogelijkheid om groepslessen te organiseren met een van onze coaches. Hier gaat de coach dan ook aan de slag met de tekorten die zij ondervinden.

Lijkt een dagelijkse opvolging meer geschikt voor uw zoon of dochter, dan biedt de permanente begeleiding de nodige oplossingen voor de noden van uw kind.

 

Is uw kind met een nieuwe taal gestart op school en verloopt het leerproces moeizaam? Tijdens onze taalbegeleidingen gaat een taalcoach specifiek in op de moeilijkheden en oefent uigebreid op zowel de mondeling als de schriftelijke vaardigheden.

Soms is een schoolvakantie de uitgelezen kans om een vak te herhalen en terug op niveau te komen dankzij onze vakantiebegeleidingen. Indien uw kind worstelt met een bepaald hoofdstuk of een bepaald vak kan hij tijdens de schoolvakanties een aantal dagen intensief aan de slag met de coach zodat hij na de vakantie er opnieuw volledig tegeaan kan gaan.

De examens zijn vaak voor zowel de leerlingen als hun ouders een stressvolle periode. Vaak weten de leerlingen niet zo goed hoe ze hier moeten aan beginnen, waardoor de spanningen thuis vaak hoog kunnen oplopen. Een coach kan tijdens de voorbereidingen van de examens uw zoon of dochter de nodige ondersteuning bieden zodat ze beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen naar hun examen kunnen gaan.

Volgt uw kind thuisonderwijs? Of, wil u kind zijn diploma halen via de Examencommissie? Wij bieden ook ondersteuning in onze bijlessen ter voorbereiding van de Examencommissie.

Weet uw kind niet goed waar hij aan toe is en lijkt het maar moeilijker om moeilijker te gaan op school. Tijdens een evaluatie check-up gaat uw kind samen met één van onze pedagogische adviseurs aan de slag om zijn studiehouding te analyseren en te kijken welke factoren er nog meespelen en uw kind hier kan aan werken.

Weet u dat de studiemethode van uw kind niet goed zit en hij vooral een aantal concrete tips nodig heeft om de koe bij de horens te vatten? S.O.S. kan een oplossing bieden. Tijdens onze Sessie Over Studiemethode kan uw kind bij één van onze pedagogische adviseurs tercht bij ons op kantoor om zijnt studiemethode te bekijken en dit efficiënter te maken aan de hand van de adviezen die de pedagogisch adviseur voor hem persoonlijk opstelt.

Volgt uw kind een richting waar hij zich niet volledig goed bij voelt of zet hij binnenkort de stap naar het hoger onderwijs, maar hij heeft nog geen idee waarheen? Uw kind is bij ons welkom voor een oriëntatie check-up waarbij de pedagogisch adviseur samen met hem de nodige vragen gaat stellen om te achterhalen wat hij wil doen en welke mogelijke pistes hiervoor openstaan.

 

 

Neem contact met ons op en ontvang een gratis analyse!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In welke gemeente wilt u lessen volgen?